Rollespil Bornholm


Magic-kort bord

Nordic Game Day

Skrevet af: Thomas Jaqué, lørdag, 15. november, 2014 kl. 15:14

”Egentlig havde jeg bare tænkt mig at møde op og se hvad der skete til årets Nordic Game Day på Rønne Bibliotek, men snart fandt jeg mig i mit første spil.”

Det er Nordic Game Day, og jeg er taget afsted for at se hvad det egentlig ville sige her på Øen.

Da jeg ankom på cyklen udenfor var der ikke den store indikation om hvad der foregik inde bag bibliotekets murer, ja faktisk var der hverken skilte eller plakater udenfor der indikerede en lidt anderledes dag på biblioteket. Men jeg vidste jo der var noget særligt, så jeg gik idenfor.

Det første jeg så var, hvor mange folk der egentlig var mødt op. Jeg havde jo frygtet at det nærmest kun ville være mig og så arrangørerne med tomme stole, men heldigvis blev den frygt til skamme allerede da jeg trådte ind.

Det andet der mødte mig, var en tavle med oplysninger på. Street Fighter IV tilmelding var i gang siden 10:00 og der skulle være noget konkurrence i det ved 11:00. Jeg besluttede mig for at gå lidt rundt og kigge på de forskellige aktiviteter, og fandt vist først det rum hvor Street Fighter var i gang, for der var en masse børn samlet omkring noget rundt om hjørnet, men jeg så ikke hvad, jeg var jo kommet for at se Magic-holdet, som efter oplysningerne jo skulle være her i dag.

I mens jeg så mig omkring, glædede det mig at se hvor meget forskelligt der var og at både børn, unge og voksne sad omkring de forskellige bratspil. Man kunne jo fristes til at tro at det var noget der hørte fortiden til, men altså ikke i dag.

Pludselig så jeg noget der lignede Magic ovre ved et rundt bord i et lille hjørne af biblioteket. Egentlig havde jeg jo forventet mange flere, men nu sad der altså kun to. Jesper og Kristian. Begge sad med kort foran sig i alle mulige farver, og nogen af dem glimtede endda. Jesper hilste på mig, og jeg satte mig først lidt væk af respekt for spillet, fordi de så begge ret koncentreret ud, men snart blev jeg mere nysgerrig og begyndte da også at stille lidt spørgsmål. Kortene havde en masse informationer på sig, og selv om jeg fra mine tidligere overfladiske studeringer af spillet hos venner og lignende vidste lidt om hvad de betød, havde jeg ikke den fjerneste anelse om hvordan spillet egentlig helt fungerede – Men det skulle jeg snart lære.

I et stykke tid sad jeg der og skiftede mellem at stille spørgsmål og forsøge at forstå hvad det egentlig var der skete foran mig, og i mens jeg sad der, dukkede en ny spiller op. Han kendte tydeligvis de andre og satte sig mellem dem, og samtidig over for mig. Efter han havde spurgt mig lidt ind til hvem jeg var og min viden om Magic-kort, og jeg endnu ikke var gået fra bordet, så måtte det uundgåelige spørgsmål jo dukke op: ”Har du lyst til at prøve at spille?”

Lidt tænkte jeg over det. Kunne jeg finde ud af det? Det så jo så uoverskueligt og avanceret ud.

”Jae, joee..” Hørte jeg mig selv sige, en smule usikkert.”

-”Bare rolig, vi har deck til begyndere.” svarede Kim, som han hed.

Joe, men så turde jeg da egentlig godt.

Vi fandt et bord og Kim fandt et sæt begynder deck frem til os i mens jeg tog plads, en smule nervøs om hvad jeg var ved at rode mig ud i.

Jeg fik først lov at vælge kort, og jeg valgte de grønne. Det var elverfolket, vistnok. Nå ja, jeg elsker natur, spændende! Kim valgte vist nok vand, som havde noget med kontrol at gøre. Hvor meget dét der med kontrol var en del af det, fandt jeg hurtigt ud af.

Vi startede med at gå grund reglerne igennem, og så var det ellers i gang. Vi spillede med åbne kort, og jeg tog så et ressourcekort – Et land fra min hånd og lagde ned. ”Dem ligger du bare foran dig.” forklarede Kim og jeg nikkede. Jeg kunne vist ikke mere i den tur, og så blev det Kim. Han gjorde lidt af det samme, og så var vi i anden runde. Ingen døde endnu, så langt så godt. I tredje runde begyndte det at blive spændende. Jeg fik et ”creature”-kort, altså et kort at angribe med. Spillerne har begge 20 liv, og nu skulle Kim da bare have tæsk, tænkte jeg. Men sådan gik det altså ikke, heller ikke selv om jeg var begynder. Jeg fik at vide jeg ikke en gang kunne angribe med det kort jeg lige havde lagt ud fordi det led af noget han kaldte ”Summoning sickness”, altså var det åbenbart meget udmattet af at have rejst hele 5 cm fra min hånd og ud på bordet, så det havde lige brug for en lur. Nå ja, men så lagde jeg da bare endnu et land ned og så kunne jeg vist ikke mere den tur. Jeg tænkte, at jo flere lande jeg havde jo flere monstre kunne jeg ligge ud samtidig- Faktisk så ligger man som det første i sin tur lande ned, hvis man altså har nogle, men det havde jeg altså glemt at gøre i den runde, men siden jeg var begynder, blev jeg ikke straffet for at bryde rækkefølgen.

Et par runder senere og Kim sad med et par creature-kort og jeg havde to ude. Den ene en bjørn og det andet ”Land leeches”, Kims kort var åbenbart ”flying”, altså fløj de oppe i luften, og mine kort var ”land creatures” så de måtte pænt bare se på det meste af tiden imens de blev hugget ned fra oven. Og som det ikke var nok, ja så havde Kim da lige en ekstra ’gave’ til et var mine creature-kort som gjorde at jeg selv tog skade når jeg brugte det kort at angribe ham- altså ville jeg tage skade hver gang Kims forsvar var åbent og jeg kunne skade ham direkte. Øv. Nu var jeg nede på 18 og kim 16. Jeg førte altså stadigvæk, men det ville jeg ikke blive ved med, hvis der ikke snart skete noget andet.

Et par runder senere og jeg trak et ”Sorcery”-kort. Det kunne bruges som en midlertidig bonus, og i dette tilfælde fik alle mine kort 1+ i skade og 1+ i liv. Det var jo en god ting at få! Men på nuværende tidspunkt havde jeg kun de to creatures ude, og et af dem havde jo den der ’søde’ gave hvor jeg skadede mig selv, så brugte jeg den, ville jeg jo bare ende med at skade mig selv endnu mere. Nå. Hvad gør man så? Man giver turen videre, og håber på man er heldigere i næste runde.

Heldet var hvert fald med en af os, men det var ikke mig. Nogle runder senere havde jeg mistet min bjørn og kim havde fået flere flyvende creature-kort mens jeg kun trak ”Land”-kort, som altså kun er godt hvis man skal ligge nye Creature-kort ud i kamp – og dem havde jeg ligesom ikke nogen af. Men jeg havde et andet kort, så det kiggede vi på. Det var tåge og det var af typen ”Instant”, hvilket betyder at det kan kastet hvornår som helst i spillet; Og det gjorde at, når jeg kastede det, ville hverken mine eller Kims kort kunne skade, fordi de intet kunne se i tågen. Ha! Ja, sådan overlever man altså endnu en runde uden forsvar, børn!

Mit næste trick var at bruge det ”Sorcery”-kort jeg havde fået tidligere. Det var noget med en hel masse skade, tror jeg nok, men det havde Kim et kort imod, noget der kunne ”dispell” min magi. Altså gøre min magi ubrugelig. Nå, så blev man så klogere. Og nu var mit liv nede på 7.


Den sidste rundt havde jeg simpelt hen intet at angribe med, da jeg havde været uheldig næsten udelukkede at trække lande-kort igennem hele spillet, som altså kun kan bruges hvis man har andre kort, og så var dét spil slut.

Kim kunne trøste med at spillet er bygget mere på held end på god erfaring, og det måtte jeg give ham ret i. Havde jeg trukket måske bare tre mere creature-kort, så havde jeg både haft nok at angribe med, samtidig med jeg ikke var åben for angreb når det blev hans tur; Og så havde jeg nok siddet på vinder-tronen. Ak ja, måske næste gang.

Det var hvert fald sjovt, og helt klart noget jeg ville gøre med det samme i gang hvis mit hoved ikke var helt fyldt til renden med alle de ting man kunne og hav af snedige strategier man kunne anvende igennem spillet.

Vi sluttede sig til de andre igen. Her sad Jesper over for Kristrian, nu med lukkede kort, og jeg kunne se en masse livspoints-terninger på Kristrians side. Jeg spurgte ind til det, og fik at vide han havde lavet noget der hedder en ”combo”. Altså havde han sat nogle specielle kort i spil, som sammen gjorde ham næsten udødelig! Jeg kan ille helt huske det nøjagtige antal livspoint, men der var hvert fald over 50!

Det endte også med Kristian skødesløst ofrede 17 livspoint for derimod at skade med over 30 skade i ét hug. Sådan! Og så havde Jesper tabt.

I det sidste spil deltog Kim. Så nu var det alle tre i mod hinanden. Jeg kunne forstå at Jesper og Kristian begge sad med et sæt af kort, som udelukkede var sammensat for at kunne anvende nogle meget interessant ”combos”, bla. hvor Jesper kunne overleve ethvert angreb og samtidig var garanteret i at vinde, hvis han kunne nå at ligge hele 11 specielle kort frem. Et andet gav Kim lov til at stjæle et særlig stærkt kort fra Kristians bunke med brugte kort, kaldet ”Graveyard”, og bruge det imod ham til faktisk at vinde ved hver runde at suge et liv fra de andre modstandere.

Klokken var ved at være hen ad to om eftermiddagen, og selv om jeg havde været her siden halv elleve om formiddagen, var tiden fløjet afsted. Det havde været en meget spændende dag hvor jeg kun lige fik lov at skrabe toppen af is-bjerget, og jeg glæder mig til atter at mødes med resten af holdet på næste tirsdag samme sted, under deres sædvanlige Magic-aftener, for at prøve det igen.


Sidder du nu også og skulle have lyst til at prøve kræftet med Magic, kan jeg kun sige dette: Kom an! Det er gratis og du behøver ikke en gang dine egne kort, men som jeg bliver bedre, bliver det meget sjovere at kunne overraske og imponere med mit personlige, luskede og ondskabsfulde deck, og på et eller andet tidspunkt skal jeg nok vinde!

Kontakt

Vigtigt

I øjeblikket mangler jeg en ny kontaktperson fra Bornholm, før jeg kan opdatere indholdet på hjemmesiden.

Kontakt mig på Rollespil-Bornholm@Hotmail.com for at genoprette forbindelsen :)

Rollespil-Bornholm er en infoportal vedligeholdt af Thomas Lerche Jaqué.

E-mail icon Rollespil-Bornholm@Hotmail.com